Foto: Kadrs no video

Kāds "Islāma valsts" kaujinieku kontrolētās Sīrijas Deir ez Zoras pilsētas iedzīvotājs internetā publicējis šaušalīgu video, kurā redzami pie apgaismes stabiem "krustā piesisti" Ramadāna pārkāpēji.

"Tie, kas pārkāpj Ramadānu, tiek krucificēti pie elektrības stabiem. Ceļi ir pilni ar krustā piesistiem cilvēkiem, kuri pārkāpuši stingros grupējuma izziņotos Ramadāna laika noteikumus. Visā provincē pie elektrības stabiem karājas desmitiem upuru," raksta aculiecinieks.

Tiek ziņots, ka vairāki cilvēki par "gavēņa pārkāpšanu bez leģitīmiem attaisnojumiem" dzīvi piesisti krustā Hadžīnas pilsētā netālu no Irākas robežas.

Vietējais aktīvists Sarejs Addins no Deir ez Zoras pilsētas vēsta, ka kopš Ramadāna sākuma teroristi par gavēņa pārkāpšanu sodījusi jau daudzus desmitus cilvēku.

"Grupējums uztaisīja daudzus krātiņus, kuros iesprostoja gavēņa pārkāpējus un izrādīja tos citiem, lai tādējādi viņus pazemotu. Radikālais grupējums par noteikumu pārkāpšanu kopš Ramadāna sākuma ir krucificējis un nogalinājis daudzus cilvēkus Deir ez Zoras, Hatlas, Sebhas, Mejādīnas un citās pilsētās Sīrijas austrumos."

Brīdinājums - video redzami nepatīkami skati:

Ramadāns ir svētais gavēņa mēnesis islāma kalendārā. Tā laikā musulmaņi dienas gaišajā laikā nedrīkst ne ēst, ne dzert, ne domāt sliktas domas.

Šogad svētais mēnesis sākās 18.jūnijā un beigsies 17.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!