Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas prezidenta Vladimira Putina impērija un Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko rada "informācijas napalmu", ar kuru notiek "ilgs un masīvs uzbrukums smadzenēm", no kura daudzus izglābt ir grūti, intervijā ukraiņu projektam "603,7" stāsta baltkrievu pankroka leģenda Sergejs Mihaloks.

Baltkrievijas slavenākās rokgrupas "Lyapis Trubetskoy" līderis, kurš nedēļas nogalē ar savu jauno projektu BRUTTO uzstāsies festivālā "Laba daba", BRUTTO pozicionē kā "baltkrievu-ukraiņu radošā terora un muzikālās pretestības brigādi".

"Mēs esam muzikālie partizāni, bet skaidri pasakām, kas ir mūsu ienaidnieki: Kremlis, impērijas, tirāni, Lukašenko, Putins. Mēs neslēpjam, ka atbalstām demokrātijas un brīvības ideju," skaidro Mihaloks, kuram jau vairākus gadus liegts koncertēt Baltkrievijā un pēdējā laikā tiek atcelti koncerti Krievijā.

"Ļaunuma impērija"

Mihaloks stāsta, ka 10 gadus ar savām dziesmām un klipiem cīnās pret "Sovdepijas" atdzimšanu, kas var ne tikai likt atgriezties "mežonīgiem un ļoti briesmīgiem laikiem", bet arī "uzspridzināt visu planētu".

Putins, centienos atdzīvināt "kaut kādu Padomju Savienību", izmanto vecīšus, kuri vairs neatceras, cik bija slikti, bet daudzi PSRS redz tādu, kā tā bija attēlota tā laika grāmatās un filmās, kas ir tālu no patiesībās, norāda mūziķis.

"Jā, Padomju Savienībā lasīja, bija industrializācija, bet savā būtībā padomju impērija ir absolūts ļaunums," atgādina Mihaloks.
"Ja Putins uzvarēs, visiem būs pa***ā. Nebūs vairs nevienai tautai nevienas iespējas, ja Putins, kā raksta viņa pielūdzēji, apspēlēs. Kāda spēle? Nogalina pilnīgi neaizsargātus cilvēkus," brīdina rokeris. 


"Asiņainais kauns"

Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavību Mihaloks sauc par "asiņainu kaunu", kas pieļauts dažus metrus no Kremļa sienām. Viņš uzskata, ka varai pašai vajadzēja aizsargāt savu oponentu.

"Krievijā ir radīta tāda situācija, ka cilvēku, kuru tur aizdomās par sakariem ar kaut kādu piekto vai sesto kolonnu, var nogalināt jebkurš. Tāpēc, ka atmosfēra tur ir tik nokaitēta, tik daudz debiliķu, labējo radikāļu, kreiso radikāļu – viss ar kājām gaisā," stāsta vīrietis.

"Dūre ir mana šautene, mikrofons – granāta"

Putinam un Lukašenko ir jāredz cilvēki, kas ir gatavi dot viņiem pretsparu. Ukraiņi deva pretsparu, bet tagad ir jāiesaistās arī politiskajiem darboņiem, uzskata mūziķis, uzsverot, ka ukraiņiem piemīt pats svarīgākais – kaujas gars.

"Kamēr šis kaujas gars nav nodzisis, visiem, kam pietiek drosmes, ir jārunā. BRUTTO par to nerunā – mēs kliedzam! "Partizānu roks" izmanto visumā agresīvu taktiku, mēs iesaistāmies kautiņā," skaidro Mihaloks, norādot, ka ir gatavs kauties ar krievu roka pārstāvjiem, kuri kalpo Kremlim.

"Putinam ir jāzina, ka no viņa nebaidās, jo visi tirāni barojas no bailēm. Ja tiem dod normālu pretsparu, ienaidnieks nodreb un aizbēg, tāpēc, ka viņi ir audzināti un trenēti uz vājajiem. Viņi domā, ka visi ir vāji," akcentē pankroka leģenda.

"Man jautā: "Tu esi gatavs ņemt rokās šauteni?" Bet es atbildu: "Dūre ir mana šautene, mikrofons mana granāta," teic Mihaloks.

Jāizraujas no "sovdepiskās elles"

"Mēs būsim neatkarīgas Eiropas parauga demokrātijas. Ar demokrātisku vadību un bez kāda noteikta līdera vai tirāna," Mihaloks prognozē Baltkrievijas un Ukrainas nākotni.

Viņaprāt var noderēt Baltijas valstu pieredze, kuras ir spējušas pēc padomju jūga gadiem atjaunot valstiskumu.

"Notiks milzīgās sistēmas pārbūve. Mēs tik daudz gadus bijām jūgā. Patstāvīgi dzīvot ir nedaudz sarežģītāk, būs ekonomiska rakstura problēmas. Bet ir jāizraujas no šīs "sovdepiskās" elles. Viss notiks daudz agrāk nekā pēc 10 gadiem. Divi trīs sitieni un sabruks," paredz rokmūziķis.

"Slava Ukrainai," interviju nobeidz Mihaloks. 

Pilnu interviju ar Mihaloku video formātā var skatīties šeit, bet atšifrētā veidā šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!