Foto: Reuters/Scanpix

Raidorganizācija BBC atvainojusies par nepatiesu tvītu publicēšanu par Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāvi, kas tika pārpublicēti citos medijos, vēsta izklaides ziņu portāls WENN.

BBC žurnāliste Amena Kavaja trešdien piedalījās darbinieku apmācībā par to, kā rīkoties karaliskās ģimenes locekļu nāves gadījumā. Maldinošie tvīti nejauši tika izsūtīti no viņas oficiālā tvitera konta.

"Jaunākās ziņas: karaliene Elizabete tiek ārstēta Edvarda VII slimnīcā Londonā. Paziņojums sekos," bija teikts pirmajā tvītā.

"Karaliene Elizabete ir mirusi," sekoja nākamais ziņojums.

Ziņas pārtvēra dažādu valstu mediji. Baumas vēl vairāk pastiprināja tas, ka Lielbritānijas karaliene tobrīd patiešām atradās slimnīcā, kur viņai tika veiktas ikgadējās veselības pārbaudes.

Kavaja vēlāk izdzēsa tvītus un norādīja sekotājiem, ka ziņas neesot patiesas. Tagad BBC vadība atvainojusies par notikušo.

"Nekrologu tehnisko izmēģinājumu laikā no BBC žurnālistes konta tika izsūtīti kļūdaini tvīti. Tie drīz tika izdzēsti. Mēs atvainojamies, ja tas kādu aizskāris," teikts raidorganizācijas paziņojumā.

Bekingemas pils pārstāvis norādījis, ka karaliene esot dzīva un pie labas veselības. "Es varu apstiprināt, ka karaliene šorīt apmeklēja ikgadējās medicīniskās pārbaudes Edvarda VII slimnīcā. Tā bija vizīte pēc iepriekšēja pieraksta. Karaliene jau ir pametusi slimnīcu," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!