Foto: AP/Scanpix

Benedikts XVI ir sācis dzīvi pensijā - viņš nedaudz paskatījies televīziju, naktī kārtīgi izgulējies un nododas rožukroņa lūgšanām, piektdien - dienu pēc pāvesta atkāpšanās no amata - pavēstīja Vatikāns.

Ceturtdien pēc emocionālajām atvadām no ticīgajiem pāvests ieturējis vakariņas un tad skatījies televīzijas reportāžas par savu atkāpšanos.

"Viņš reportāžas tiešām novērtēja atzinīgi," sacīja Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi. "Pāvests savā sirdī spēj novērtēt labu mediju darbu."

Pēdējos astoņus gadus garā pontifikāta brīžus pāvests pavadījis savā pagaidu rezidencē Gandolfo pilī, netālu no Romas, pastaigājoties Šveiciešu zālē - pieņemšanas telpā, no kuras ir redzams Albāno ezers.

"Tad viņš nodevās lūgšanām un gāja pie miera," sacīja Lombardi.
Pāvests sev līdzi paņēmis vairākas grāmatas par vēstures un teoloģijas tēmām. "Hansa Ursa fon Baltazāra teoloģiskā estētika: Bībeles postkritiskās interpretācijas modelis" ir viena no tām.

Lombardi arī atklāja, ka, tuvojoties atkāpšanās brīdim, Benedikts, kurš ir labs pianists, klavieres spēlējis biežāk. Tiesa gan, pašā atkāpšanās vakarā klavieres klusējušas.

"Pāvests gulēja tiešām labi. Šorīt viņš vadīja misi," sacīja Lombardi, piebilstot, ka vēlāk dienas gaitā Benedikts, iespējams, ieturēs pusdienas un skaitīs rožukroni, pastaigājoties Gandolfo pils dārzu klusumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!