Foto: AP/Scanpix
ASV pilsētā Denverā piektdien noticis bruņots uzbrukums kinoteātrī jaunās filmas par supervaroni Betmenu pirmizrādes laikā. 12 cilvēki ir nogalināti, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Iepriekš ziņots par 14 nogalinātajiem, bet vēlāk policija informāciju precizēja un norādīja, ka 10 cilvēki gājuši bojā notikuma vietā, bet divi miruši slimnīcā. Jaunākais traģēdijā cietušais ir trīs mēnešus vecs bērns.

Aptuveni 50 cilvēki uzbrukumā ievainoti.

Savu sašutumu par apšaudi kinoteātrī izteicis ASV prezidents Baraks Obama, kurš jūtoties "satriekts un sarūgtināts par šausminošo un traģisko apšaudi Kolorado".

Bruņotais uzbrucējs atklāja uguni kinoteātru kompleksā "Aurora", kur notikusi filmas "The Dark Knight Raises" ("Tumšais bruņinieks atgriežas") pirmizrāde. Uzbrucējs esot bijis gāzmaskā, ziņo aculiecinieki. Kinoteātrī bijuši dzirdami sprādzieni un izplatījušies dūmi. Pirms šaušanas vīrietis kinoteātrī izlaidis asaru gāzi. 

Kāds no aculieciniekiem pastāstīja, ka bruņuvestē un aizsargķiverē tērptais vīrietis lēnām kāpis pa kāpnēm un šāvis pa nejauši izvēlētiem cilvēkiem.

Notikuma vietā ieradušās vairākas neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas, vēsta BBC. Slimnīcās nogādāti ievainotie ar šautām brūcēm un no asaru gāzes cietušie.

Aizdomās turētais, bruņots ar šauteni, pistoli un nazi, aizturēts autostāvvietā pie kinoteātra. 24 gadus vecais vīrietis policijai paziņojis, ka viņa dzīvoklī atrodas sprāgstvielas. Pēc šīs informācijas saņemšanas ir evakuēti iedzīvotāji no daudzdzīvokļu ēkas uz ziemeļiem no kinoteātra. Policija paziņoja, ka kinoteātrī atrasta vēl viena pistole, vēsta BBC.

Federālais Izmeklēšanas birojs (FBI) paziņoja, ka aizturētais ir vietējais iedzīvotājs Džeimss Holmss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!