Foto: Kadrs no video
Uz Ukrainas prezidenta amatu kandidējošais bijušais Reģionu partijas biedrs Oļegs Carjevs, uzstājoties preses konferencē Doņeckā, paziņojis, ka ir gatavs uzņemties separātiski noskaņoto Ukrainas austrumu apgabalu iedzīvotāju līdera lomu.

"Ukrainska Pravda" citē Carjeva teikto: "Man šodien mītiņā un padomē lūdza mēģināt organizēt dienvidaustrumu kustību un kļūt par tās līderi. Es teicu, ka mēģināšu. Cilvēkiem ir jāpalīdz. Es solīju, ka, ja kustība kādā brīdī nolems, ka man vairs nav jābalotējas uz prezidenta amatu, es to arī nedarīšu."

Pēc Carjeva teiktā, dienvidaustrumu kustības mērķis būtu Ukrainas federalizācija, kas esot vienīgais veids, kā paglābt Ukrainu no sadalīšanās.

"Delfi" jau ziņoja, ka pilnīgi pretējās domās par federalizācijas sekām ir pašreizējais Ukrainas premjers Arsenijs Jaceņuks, kurš arī piektdien apmeklēja valsts austrumu apgabalus. Viņš ir pārliecināts, ka Ukrainas federalizācija tikai vairotu korupciju jeb ""dzemdētu daudzus mazus Janukovičus" un sola, ka valdība vairos reģionu iespējas pašiem pieņemt lēmumus.

"Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļās nogalē Ukrainas austrumu reģionos - Doņcekā, Harkovā, Nikolajevā un Luhanskā uzliesmoja separātistu organizēti protesti. Luhanskā un Doņeckā seperātisti vēl joprojām ir ieņēmuši vairākas ēkas. Carjevs savā piektdienas preses konferencē, atsaucoties uz drošiem avotiem, apgalvo, ka naktī uz sestdienu varas iestādes sāks separātiski noskaņoto cilvēku izsvēpēšanu no šīm ēkām. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!