Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas propagandas telekanāla "Zvezda" žurnālists Andrejs Luņevs, kurš Širokinē Mariupoles apkaimē uzskrējis uz mīnas, ņirgājies par sagūstītajiem ukraiņiem, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstījis brīvprātīgais Serhijs Gakovs, kurš kaujinieku gūstā pavadīja 22 dienas.

Žurnālists filmējis inscenētas etīdes, kurās izspēlēta gūstekņu apmaiņa, sacīja Gakovs.

Turklāt Luņevs "ņirgājies par karavīriem, liekot viņiem kameras priekšā zvanīt radiniekiem, mātēm, sievām un stāstīt, cik slikti ir ukraiņi, jo negrib viņus apmainīt".

"Kaut arī zinu, ka apmaiņas tika norautas no viņu puses, speciāli tika vilktas garumā reportāžām, propagandai, tiem meliem, kas tiek lieti no viņu televīzijas ekrāniem," skaidroja Gakovs.

"Ceru, ka tu mocīsies tāpat, kā mocījās visi tie, kurus tu "gatavoji" pirms savām intervijām," emocijas neslēpj bijušais gūsteknis.

Telekanāls "Zvezda" ziņo, ka Luņevs Novoazovskas slimnīcā ir nācis pie samaņas. Šobrīd tiek lemts par to, vai viņu vajadzētu pārvest operēšanai uz Doņecku.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!