Foto: AFP/Scanpix

Islāmistu grupējuma "Boko Haram" nemiernieki Nigērijas ziemeļaustrumu daļā nolaupījuši vismaz 185 sievietes un bērnus, bet nogalinājuši 32 cilvēkus, atsaucoties uz vietējo varas pārstāvju paziņojumu informē raidsabiedrība BBC.

Bruņoti vīri kravas automašīnās uzbrukuši Gumsuri ciematam. Pirms sieviešu un bērnu sagūstīšanas, viņi nošāvuši ciemata vīriešus.

"Viņi sadzina sievietes un bērnus kravas mašīnās un aizveda, pēc tam, kad ar degvielas bumbām bija aizdedzinājuši lielāko daļu ciemata," atklāja kāds vietējo varasiestāžu pārstāvis.

Kādam ciemata iedzīvotājām izdevies paglābties no uzbrucējiem: "Uzbrukumā mēs zaudējām visu. Vienīgai, ko bēgot paglābu, ir drēbes, kas man mugurā."

Nemiernieki ciematam šī gada laikā uzbrukuši vairākkārt, taču līdz šim iedzīvotājiem izdevies "Boko Haram" uzbrukumus atsist.

Komunikācijas trūkuma dēļ ziņas par notikušo sāka izplatīties tikai pēc četrām dienām. Iepriekšējo nemiernieku uzbrukumu dēļ šajā Nigērijas reģionā nedarbojas telekomunikāciju torņi. Par notikušo varas iestādes uzzināja no kāda ciema iedzīvotāja, kuram izdevies izbēgt.

Bēgļi no Gumsuri ciema turpina ierasties Maidiguri pilsētā, kur jau apmetušies tūkstošiem patvēruma meklētāju no citiem ciemiem un pilsētām, kuras pārņēmuši "Boko Haram" dumpinieki.

Jau ziņots, ka islāmistu vardarbības dēļ novembrī visā pasaulē bojā gājuši vairāk nekā 5000 cilvēku. Masu slaktiņos Nigērijā nereti vainojami tieši "Boko Haram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!