Britu policija upē atradusi, domājams, pazudušās 14 gadus vecās skolnieces Alises Grosas līķi. Šajā lietā galvenais aizdomās turētais joprojām ir latviešu celtnieks Arnis Zaļkalns, vēsta raidsabiedrība BBC.

Likumsargi meitenes līķi atraduši naktī uz trešdienu un patlaban esot uzsāktas ekspertīzes un identifikācija, lai formāli apstirpinātu ķermeņa identitāti. Policija paziņojusi, ka meitenes pazušanas izmeklēšana tagad oficiāli klasificēta kā slepkavības lieta.

Līķa paslēpšanā ir ieguldītas "ievērojamas pūles", atklāja policija. Likumsargi aicina visus dalīties ar informāciju, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā.

Lai gan ķermenis vēl nav oficiāli atpazīts, policija nerīkotu preses konferenci, ja nebūtu pārliecināta, ka atrastais ir Alises Grosas līķis, skaidro BBC.

"Šajā brīdī manas domas ir ar Alises ģimeni un draugiem," uzrunājot žurnālistus, paziņoja Skotlendjarda pārstāvis Grahams Maknultijs. Pusaudzes ģimene ir informēta par atradumu.

Vietējā kopienā, kas juta līdzi un iesaistījās pusaudzes meklējumos, paziņojums par līķa atrašanu ir radījis drūmu noskaņu, raksturo BBC. Vietējā lielveikalā cilvēki runā par bēdām, ko izjūt, saņemot ziņas, ka Alise Grosa ir mirusi.

"Es jūtos ļoti, ļoti bēdīgs, sevišķi par viņas mammu," BBC citē veikalnieku.

Divas sievietes melnā apģērbā ar dzeltenu lenti, kas kalpoja par cerību simbolu, ka Alise Grosa tiks atrasta dzīva, plēš no kokiem nost plakātus ar Alises seju, apraksta BBC. Vienai no dāmām acīs redzamas asaras.

Jau ziņots, ka izmeklētāji iepriekš Brentas upē atrada arī aptuveni 15 centimetrus garu virtuves nazi, aptuveni kilometru no vietas, kur pirms trīs nedēļām pēdējo reizi redzēta skolniece.

Meitene pēdējo reizi redzēta 28. augustā. Videonovērošanas kamera fiksējusi viņu pie kanālaLondonas rietumos. 15 minūtes pēc Alises Grosas tajā pašā vietā un virzienā ar velosipēdu aizbraucis celtnieks no Latvijas Arnis Zaļkalns, kurš ir galvenais aizdomās turētais skolnieces pazušanas lietā. 

Teritorijā, kur skolniece redzēta pēdējo reizi, pierādījumus meklē ap 600 speciālistu. Nazis atrasts seklā vietā pēc rūpīgas upes gultnes pārbaudes, to neklāj rūsa, kas varētu liecināt, ka ūdenī tas atrodas nesen, ziņo medijs.

Nazis atrasts tuvu vietai, kur nedēļu pēc meitenes pazušanas atrasta viņas mugursoma. Lai noteiktu, vai nazis ir kaut kādā veidā saistīts ar Alises Grosas pazušanu, to rūpīgi pēta eksperti.

Tikmēr "The Daily Mail" uzsver, ka Latvijā par slepkavību tiesātais Zaļkalns savu sievu 1997. gadā nogalinājis ar 20 centimetrus garu asmeni, publicējot slepkavības ieroča fotogrāfiju.

Vēstīts, ka meitenes pazušanas lietā aizdomās turētais celtnieks Zaļkalns Latvijā ir tiesāts par savas sievas slepkavību.  2007. gadā sodu izcietušais vīrietis pārcēlies uz Londonu. Zaļkalns pazudis septembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!