Foto: AFP/Scanpix

Aptuveni ceturtā daļa jeb 26% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka Ukrainā atrodas Krievijas karaspēks, savukārt 52% atklājuši, ka, viņuprāt, karaspēka tur nav, vēsta portāls "gazeta.ru".

Pēc medija pasūtītās aptaujas, ko veica Levada centrs, uz jautājumu "Kā jūs attiecaties pret to, ka separātistu rindās karo Krievijas brīvprātīgie?" vairāk nekā puse aptaujāto (53%) atbildējuši, ka to vērtē pozitīvi, savukārt ap ceturto daļu (27%) – negatīvi.

Uz jautājumu "Ja jūs uzzinātu, ka separātistu rindās Ukrainas austrumos karo Krievijas ierindas karavīri, kā jūs pret to attiektos?" tikai 33% respondentu atbildējuši, ka pozitīvi, bet 40% to vērtētu negatīvi.

Aptuveni ceturtā daļa jeb 26% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka Ukrainā atrodas Krievijas karaspēks, savukārt 52% atklājuši, ka, viņuprāt, karaspēka tur nav.

To cilvēku skaits, kas pauž nopietnu satraukumu par konflikta pāriešanu ilgstošā pilsoņu karā, gada laikā ir samazinājies no 36% līdz 22%. "Neliels satraukums" ir 48% respondentu vidū.

Gada laikā ir samazinājies arī to aptaujāto skaits, kas satraucās par iespējamo karu starp Krieviju un Ukrainu (no 26% samazinājies līdz 13%). Savukārt to respondentu skaits, kas baidījies no trešā pasaules kara uzsākšanas, samazinājies no 21% līdz 13%.

Kā zināms, Krievija vairākkārt noraidījusi paziņojumus par Krievijas karaspēka klātbūtni Ukrainas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!