Foto: AFP/Scanpix

Piektdien netālu no Parīzes un arī Parīzes teritorijā notika divas vērienīgas operācijas, policijai dodoties aizturēt trešdienas asiņainajā uzbrukumā laikraksta "Charlie Hebdo" redakcijai aizdomās turētos, kā arī teroristus, kuri lielveikalā sagrāba ķīlniekus, pieprasot brāļu Kuači atbrīvošanu, vēsta ārzemju mediji.

Brāļu Saida un Čerifa Kuaši aizturēšanas operācija notika tipogrāfijā Damartinas en Goeles pilsētiņā 35 kilometrus no Parīzes. Francijas mediji ziņoja, ka gūstā saņemts viens ķīlnieks. Aizdomās turētie policijai paziņojuši, ka ir "gatavi mirt mocekļu nāvē", ziņo Francijas mediji.

Notikuma vietā ieradās apmēram 1500 policisti, specvienību karavīri un snaiperi. Ar teroristiem tika veiktas arī pārrunas.

Piektdien pa dienu kāds bruņots vīrietis sagrāba ķīlniekus košera veikalā Parīzē, pieprasot brāļu Kuaši atbrīvošanu. Arī uz šo notikuma vietu devās iespaidīgi drošībnieku spēki, un praktiski vienlaicīgi sākās abas operācijas, kurās bojā gāja brāļi Kuaši un viens no ķīlnieku sagrābējiem lielveikalā. Sieviete, kura arī, iespējams, piedalījusies ķīlnieku sagrābšanā lielveikalā, vēl ir uz brīvām kājām.

Damartinas ķīlnieku izdevās atbrīvot. Savukārt apmēram 10 cilvēki izglābās no košera veikala, taču mediji ziņo arī par četriem bojā gājušiem ķīlniekiem Parīzes operācijā.

Portāls "Delfi" visas dienas garumā veica teksta tiešraidi par notikumiem Francijā.

Ziņas par apšaudi pienāk 48 stundas pēc uzbrukuma laikrakstam, kurā tika nogalināti 12 cilvēki. Francijā kopš tā brīža notiek masīva aizdomās turēto uzbrucēju meklēšana.Kā galvenie uzbrukuma rīkotāji identificēti brāļi Šerifs un Saids Kuaši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!