Foto: Kadrs no video

Saspringta situācija Ukrainas austrumos saglabājas pie Debaļceves pilsētiņas, kuru Ukrainas karavīri aizsargā pret prokrievisko kaujinieku uzbrukumiem.

Vēl trešdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka situācija Debaļcevē ir "stabili saspringta", ziņo aģentūra UNIAN.

Debaļceve atrodas Ukrainas spēku kontrolētā teritorijā, kas izvirzījusies ārpus frontes līnijas, dziļi iekšā Maskavas atbalstīto kaujinieku pārņemtajā zonā Doņeckas apgabalā. Tas pilsētu pakļauj lielam ielenkuma riskam un padara sarežģītu tās aizsardzību (karte). 

Pagājušajā nedēļā, kad sākās plaša prokremlisko spēku ofensīva Ukrainas spēku pozīcijām, Debaļceves apkārtne tika pakļauta intensīvām apšaudēm. Uguns tikusi vērsta arī pret ceļu, kas savieno pilsētu ar pārējo Ukrainas spēku kontrolēto teritoriju.

Lielākā daļa iedzīvotāju pilsētu jau esot pametuši, bet atlikušie bez ūdens, elektrības un siltuma slēpjas māju pagrabos. Priekšstatu par situāciju Debaļcevē var gūt "Hromadske TV" sižetā.

Vēstīts, ka situācija Ukrainas austrumos ievērojami saasinājusies pēdējās divās nedēļās. Kijeva paziņoja, ka kaujinieki, to skaitā Krievijas armijas regulārās vienības sākušas aktīvas uzbrukuma operācijas.

Ukrainas spēki smagās kaujās pagājušajā nedēļā zaudēja mēnešiem aizsargātās pozīcijas Doņeckas lidostā.

Tikmēr pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Zaharčenko piektdien paziņoja, ka DTR vairs nepiedalīsies miera sarunās ar Kijevu, un draudēja ieņemt visu Doņeckas apgabalu.

Eiropas Savienība (ES), situācijai Ukrainā pasliktinoties, aicina Krieviju uzņemties atbildību par karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!