Foto: RIA Novosti/Scanpix

Berlīnes varasiestādes grasās aizliegt Krievijas motociklistu klubam "Night Wolves" rīkot braucienu galvaspilsētas ielās, kur baikeri plāno ierasties 9. maijā, lai pieminētu 70. gadadienu kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, vēsta laikraksts "Die Welt".

To laikrakstam atklājis kāds avots Berlīnes policijā. Pagaidām pilsētas varasiestādes neesot saņēmušas pasākuma pieteikumu, bet, ja tāds tiks saņemts, tas tikšot atteikts, norādīja avots.

Vēstīts, ka Krievijas motociklisti no 25. aprīļa līdz 9. maijam rīko uzvaras pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā 70. gadadienai veltītu braucienu Maskava-Berlīne. Braucienā piedalās motoklubs "Night Wolves", kurš tiek uzskatīts par Kremļa varai pietuvinātu organizāciju.

"Night Wolves" aktīvi atbalsta Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupāciju un prokrieviskos kaujiniekus Donbasā. "Night Wolves" aktīvisti pirms Krimas aneksijas piedalījās ieroču noliktavu sagrābšanā, bet nesen Krievijas televīzijā demonstrēta filma atklāj, ka motociklisti nolaupījuši vismaz vienu Ukrainas virsnieku.

Motokluba prezidents Aleksandrs Zaldostanovs ("Ķirurgs") nereti tiek dēvēts par Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugu. Politiķis kopā ar "Night Wolves" ir braucis ar motociklu, kā arī pasniedzis valsts apbalvojumu "Ķirurgam". Savukārt Zaldostanovs nesen piedalījās valdību atbalstošas un pret protestiem vērstas kustības "Antimaidans" dibināšanā.

Iebildumus kluba braucienam jau pauduši poļu aktīvisti, kuri vēlas panākt brauciena nepieļaušanu Polijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!