Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas prezidente Paka Gunhje prāmja katastrofu, kas dzēsusi 64 cilvēku dzīvības, pielīdzinājusi slepkavībai, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC vēsta, ka šobrīd 240 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts.

Pēc viņas teiktā, uzvedība, ko nodemonstrējis prāmja kapteinis un daži apkalpes locekļi, ir nepieļaujama. Arestētais kuģa kapteinis iepriekš skaidroja, ka tūdaļ pēc avārijas nav devis pavēli pasažieriem evakuēties, jo baidījies, ka straume tos aiznesīs prom.

Ekipāžas locekļu un krasta apsardzes dienesta sarunu ieraksti liecina, ka uz prāmja valdījusi panika.

Jau ziņots, ka uz trešdien no rīta nogrimušā kuģa klāja lielākā daļa pasažieru bija pusaudži, kas bija devušies skolas ekskursijā. Kopumā uz kuģa atradušies 475 cilvēki, no kuriem 325 bijuši skolēni un 15 - skolotāji no Seulas pievārtē esošas skolas.

No avarējušā kuģa kopumā izglābti 174 pasažieri.

BBC, atsaucoties uz glābējiem, iepriekš vēstīja, ka visu bojāgājušo mirstīgo atlieku izcelšana no ūdens un nogrimušā kuģa varētu ilgt mēnesi vai divus.

Pašlaik izmeklēšanas centrā ir jautājums par to, kādēļ kuģis īsi pirms avārijas veica asu manevru un to, vai ātrāka evakuācijas sākšana būtu izglābusi dzīvības.

Savukārt tuvinieki, kas apmetušies netālu no traģēdijas vietas esošā skolas sporta zālē, sākuši nodot DNS paraugus, lai palīdzētu identificēt atrastos bojāgājušos.

"Delfi" jau vēstīja, ka Dienvidkorejas varas iestādes piektdienas vakarā arestējušas nogrimušā kuģa kapteini, 69 gadus veco Lī Junseuku, kurš esot bijis starp pirmajiem, kas pameta grimstošo kuģi.

Tiesa apstiprinājusi aresta orderi vēl diviem prāmja apkalpes locekļiem.

Avārijas vietā ieradusies tehnika, lai sāktu nogrimušā prāmja izcelšanu.

Intervijā laikrakstam "The Wall Street Journal" kāds no kuģa apkalpes pārstāvjiem sacīja, ka, lai gan darbinieki pametuši kuģi, tie centušies darīt visu, kas bijis viņu spēkos, lai palīdzētu evakuēt prāmja pasažierus. "Mēs vienkārši to nevarējām izdarīt. Mēs nespējām sasniegt kabīni, kur atradās pasažieri. Kuģis bija pārāk sasvēries, un tas notika tik pēkšņi," viņš teicis medijam.

Jau ziņots, ka kopumā uz kuģa atradušies 475 cilvēki, no kuriem 325 bijuši skolēni un 15 - skolotāji no Seulas pievārtē esošas skolas.

Šīs skolas pasniedzējs, kurš bijis arī direktora vietnieks, izglābts no grimstošā prāmja, bet piektdien izdarījis pašnāvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!