Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Ziemeļkaukāza republikas Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā ceturtdienas vakarā divos sprādzienos policijas kontrolpostenī gājuši bojā 13 un ievainoti 122 cilvēki, piektdien paziņoja amatpersonas.

15 no ievainotajiem ir ļoti smagā stāvoklī, 67 ievainotie - vidēji smagā stāvoklī.

Pēc tiesībsargājošo struktūru pārstāvju sniegtās informācijas, pirmais sprādziens noticis pusvienpadsmitos vakarā, kad eksplodējusi bumba vieglajā automašīnā "Lada-Priora", kura kontrolpostenī uz Mahačkalas-Kizļaras šosejas pie pilsētas robežas bijusi apturēta pārbaudes veikšanai.

Piecpadsmit minūtes vēlāk, kad notikuma vietā bija ieradusies policijas specvienība, ātrās palīdzības mediķi un ugunsdzēsēji, kas dzēsa izcēlušos ugunsgrēku, eksplodēja līdzās kontrolpotenim novietotais mikroautobuss "Gazeļ".

Pēc tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju žurnālistiem neoficiāli teiktā, ir atrasti vīrieša un sievietes ķermeņu fragmenti, kas liecina, ka tie varētu būt bijuši teroristi pašnāvnieki, kas atradušies abos eksplodējušajos automobiļos.

Ierosināta krimināllieta par teroraktu.

Dagestānā , kur aktīvi darbojas islāmistu kaujinieki, bieži notiek uzbrukumi Krievijas Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!