Prokrieviskajiem kaujiniekiem vajadzīga visa Ukraina, intervijā Krievijas medijam "Lenta.ru" paziņojis teroristu grupējuma "Doņeckas tautas republikas" ("DTR") Drošības padomes sekretārs un kaujinieku bataljona "Vostok" komandieris Oleksandrs Hodakovskis.

"Gribi mieru - gatavojies karam. Bet gribu brīdināt: tendence atvirzīt frontes līniju, kas karadarbībā iezīmējās augustā, saglabājas. Ja mēs aktivizēsimies, tad tikai tādēļ, lai dotos tālāk. Mums to negribētos, jo tādā gadījumā ir neizbēgami cilvēku un infrastruktūras zaudējumi. Mums nepietiek cilvēkresursu, tādēļ mums jāizmanto artilērija. Postījumi ir neizbēgami," skaidrojis Hodakovskis.

Promaskavisko teroristu līderis pastāstījis arī par teroristu "jaunveidojuma" globālajiem plāniem.

"Man "LTR" [teroristu grupējums "Luhanskas tautas republika"] un "DTR" ir tikai pārejas posms. Mūsu karš beigsies tad, kad Krievijas dienvidos būs prokrieviska, antifašistiska valsts. Citiem vārdiem, mums vajadzīga visa Ukraina," pavēstījis teroristu līderis.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei, bet šobrīd Krievijas bruņotie spēki jau tiek koncentrēti pie Mariupoles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!