Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas drošības amatpersonas noraidījušas informāciju, ka pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas (DTR) kaujinieki pārņēmuši kontroli Doņeckas lidostā. Asas cīņas joprojām turpinās un prokrieviskie kaujinieki piedzīvo nopietnus zaudējumus, vēsta "rbc.ua".

Jau vēstīts, ka DTR sestdien paziņoja, ka pārņēmusi kontroli Doņeckas lidostā, izspiežot pēdējos Ukrainas armijas spēkus. Tomēr Kijevas spēki apgalvo, ka tā nav patiesība.

"Lidosta joprojām ir mūsu kontrolē. Antiterorisma operācijas vadība veic nepieciešamos pasākumus, lai atbalstītu mūsu militārās personas, kas lidostā tur savas pozīcijas," citēts speciālās operācijas pārstāvis Romāns Turovecs.

Jau vēstīts, ka aizvadītajās dienās situācija Doņeckas lidostā bijusi ļoti sarežģīta. Piektdien Ukrainas karavīri turēja savas pozīcijas, pretojoties kaujinieku uzbrukumiem.

Ceturtdien "Doņeckas Tautas Republikas" līderis jau paspēja paziņot, ka lidosta ir gandrīz ieņemta.

Kijeva šo informāciju noliedza. Tikmēr Ukrainas un Krievijas medijos izskanējusī informācija liecina, ka kaujas ceturtdien notikušas lidostas termināļa iekštelpās, kur atsevišķus būves līmeņus kontrolējot Ukrainas "kiborgi", bet citus prokrieviskie kaujinieki.

Video: Kā izskatās kauja Doņeckas lidostas terminālī. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!