Foto: AP/Scanpix

Teroristu organizācijas "Doņeckas tautas republika" pārstāvju paziņojums par visu karagūstekņu nodošanu Ukrainas varasiestādēm neatbilst patiesībai, sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšnieka padomnieks Markijans Lubkivskis.

Nepatiesa ir informācija kā par 1379 gūstā turētiem teroristiem, tā arī par to, ka "16 karavīri, kuri šodien tika nodoti Ukrainas pusei, bijuši pēdējie karavīri, kas tikuši turēti gūstā tā dēvētajā DTR. Mēs rēķināmies ar vēl aptuveni 400 mūsu tautiešu atdošanu," uzsvēra Lubkivskis.

Viņš piebilda, ka jautājums par gūstekņu atdošanu ir "ļoti sarežģīts un delikāts", tomēr Ukrainas puse jautājumā par mūsu karavīru, virsnieku un civilistu atgriešanos mājās pieturas pie principa "visus pret visiem".

Doņeckas teroristi pirms tam bija paziņojuši, ka Ukrainas drošības struktūru pārstāvjiem nodoti pēdējie 16 sagūstītie karavīri.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!