Dubaijas policijas priekšnieks Dahi Halfans apsūdzējis Izraēlas izlūkdienestu "Mossad" mēģinājumā viņu iebiedēt, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Pēc Halfana vārdiem, viņš saņēmis divus anonīmus vēstījumus ar draudiem saistībā ar viņa lomu kustības "Hamas" līdera Mahmuda al Mabhuha slepkavības izmeklēšanā.

Pirmie draudi tika saņemti dažas dienas pēc tam, kad Halfans publicēja aizdomās turamo foto un apsūdzējis "Mossad" par saistību ar slepkavību.

Otros draudus pa telefonu saņēma viens no Halfana radiniekiem. Zvanītājs ieteicis pierunāt Dubaijas policijas priekšnieku apklust. Vēlāk noskaidrots, ka zvanītājs bijis bijušais "Mossad" aģents.

Kā ziņots, 20.janvārī luksusa viesnīcas istabā Dubaijā tika atrasts nogalināts viens no "Hamas" militārā spārna dibinātājiem Mahmuds al Mabhuhs. Izmeklēšana liecina, ka viņš ticis sazāļots un tad nosmacēts. Dubaijas policija ir pārliecināta, ka slepkavība ir Izraēlas izlūkdienesta "Mossad" roku darbs.

26 "Mossad" aģentiem, kas piedalījās Mabhuha slepkavībā, bija Lielbritānijas, Īrijas, Francijas Vācijas un Austrālijas pases, norāda Dubaijas izmeklētāji. Daudzos gadījumos dokumenti bijuši viltoti vai arī iegūti nelegālā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!