Foto: Reuters/Scanpix

Dubļu lavīnās cietušajā Afganistānas ciemā turpinās glābšanas darbi
Kabula, 3.maijs, LETA--DPA. Afganistānas ziemeļaustrumos, Badahšanas provincē, kur divas spēcīgu lietusgāžu izraisītas dubļu lavīnas aprakušas ciemu ar vairāk nekā 300 mājām, sestdien turpinās glābšanas darbi.

Kā apliecinājusi Apvienoto Nāciju Organizācija, līdz šim glābējiem izdevies atrast 350 bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas. ANO cenšas koordinēt meklēšanas un glābšanas darbus, bet brīdina, ka attālo kalnu ciemu nav iespējams sasniegt ar smago tehniku.

Dubļu masas apjoms ir milzīgs, bet glābējiem nākas strādāt lielākoties ar lāpstām.

Sakari ar ciemu ir slikti, tādēļ par precīzu informāciju no notikuma vietas nevar runāt. Pēc amatpersonu teiktā, par pazudušiem vēl tiek uzskatīti aptuveni 2500 cilvēki. Kopumā nelaime skārusi aptuveni 1000 ģimenes, 700 no tām izglābušās, tām nosūtītas teltis un segas.

Nelaime notika tieši piektdienas lūgšanu laikā, kad daudzi ciema ļaudis atradās divās mošejās. Stundas laikā ciemam pārvēlās divas dubļu lavīnas. Domājams, ka otrā dubļu straume aprakusi daudzus no tiem, kas steidzās palīgā cietušajiem.

Prezidents Hamids Karzai izteicis līdzjūtību cietušajiem un upuru piederīgajiem un paziņojis, ka tiek darīts viss, lai atrastu tos, kuri varētu būt izdzīvojuši.

Kalnainā Badahšanas province atrodas pašos Afganistānas ziemeļaustrumos un robežojas ar Tadžikistānu, Ķīnu un Pakistānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!