Foto: AFP/Scanpix
Bostonas teroraktu sarīkošanā aizdomās turētais Džohars Carnajevs izmeklētājiem atzinis, ka uzbrukumu motīvs bija ASV kari Afganistānā un Irākā, otrdien atklāja kāda vārdā neminēta ASV valdības amatpersona.

Apsūdzētais šobrīd vien daļēji spēj sazināties ar izmeklētājiem, jo turpina ārstēšanos slimnīcā. Džohars uz izmeklētāju jautājumiem atbild rakstiski vai pamājot ar galvu.

Džohars Carnajevs izmeklētājiem arī noliedzis, ka viņam vai viņa vecākajam brālim Tamerlanam, kurš pagājušajā nedēļā tika nogalināts policijas operācijas gaitā, būtu kāda saistība ar teroristu organizācijām ārvalstīs.

CNN informācijas avots gan brīdināja, ka šī informācija vēl nav pārbaudīta.

19 gadus vecais apsūdzētais arī pastāstījis, ka viņš un viņa brālis radikālo pārliecību iemantojuši internetā.

Viņš norādījis, ka viņa brālis uzskatījis, ka islāms ir apdraudēts, tāpēc tā sekotājiem ir jācīnās.

Džohars Carnajevs arīdzan atklājis, ka galvenais uzbrukumu plānotājs bijis viņa brālis.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Džoharu un Tamerlanu Carnajevus. Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts un šobrīd joprojām ārstējas slimnīcā.

Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!