Foto: AFP/Scanpix

Rietumāfrikas valsts Nigērija pēc sešām nedēļām, kuru laikā nav konstatēti jauni inficēšanās gadījumi, oficiāli pasludināt par brīvu no Ebolas vīrusa, atsaucoties uz Pasaules Veselības organizāciju (WHO), vēsta raidsabiedrība BBC.

Āfrikas apdzīvotākā valsts ir saņēmusi atzinību par ātro reakciju, kad jūlijā inficēts Libērijas diplomāts nāvējošo slimību atveda uz Nigēriju. Piektdien par brīvu no Ebolas vīrusa WHO pasludināja Senegālu.

Pēdējā saslimšana ar Ebolu Nigērijā fiksēta 5. septembrī. Lai pasludinātu valsti par brīvu no slimības, bija jāpaiet diviem vīrusa inkubācijas periodiem 21 dienas garumā.

Nigērijā no slimības mira Libērijas diplomāts un vēl septiņi cilvēki. Ebolas vīrusa uzliesmojums vissmagāk skāris Libēriju.

Martā sācies vīrusa uzliesmojums, kas prasījis vairāk nekā 4000 dzīvību, piemeklējis Libēriju, Gvineju, Sjerraleoni un Nigēriju. Ebolas gadījumi fiksēti arī ASV, Spānijā, Francijā, Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā. Gandrīz visas šīs perso-nas ar Ebolas vīrusu inficējušās Rietumāfrikā.

Ebolas vīruss izplatās tieša kontakta ceļā ar ķermeņa šķidrumiem, pret to pagaidām nav vakcīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!