Foto: AP/Scanpix

Kamēr Āfrikas valstis piedzīvo postošu Ebolas vīrusa epidēmiju, kurš ir prasījis jau vairāk nekā 4000 dzīvību, radot nopietnus draudus visai pasaulei, situāciju steidz izmantot uzņēmums, kas piedāvā Ebolas vīrusa aizsargtērpus helovīnam, vēsta BBC.

Ebolas vīrusa ierobežošanas kostīms helovīnam sastāv no aizsargbrillēm, aizsargtērpa, lateksa cimdiem un elpošanas maskas.

Uzņēmuma "Brands on Sale" viceprezidents Džonatans Vīks norāda, ka trešdienas laikā pārdoti jau aptuveni 20 tērpi, bet līdz mēneša beigām varētu pārdot aptuveni 1000 tērpu.

"Šis ir Ebolas slimnieku aprūpes darbinieku kostīms, tas nav Ebolas slimnieka kostīms, tātad tas nav Ebolas upura kostīms," komentēja Vīks. "Manās acīs tas neatšķiras no ugunsdzēsēja, ārsta vai medmāsas kostīma. Tie cilvēki glābj dzīvības katru dienu, tāpat kā šie cilvēki."

Tomēr Ebolas slimnieku aprūpes darbinieku kostīms helovīnam ir raisījis diskusijas sociālajos tīklos. Kamēr daļa cilvēku priecājas par ideju helovīnam, citi nosoda uzņēmuma vēlmi iedzīvoties uz pasaules draudu rēķina.

Šis nav pirmais gadījums, kad uzņēmums izmanto Ebolas vīrusu, lai gūtu peļņu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka kāds uzņēmums aizņēmis interneta domēna vārdu "ebola.com" un pieprasa par to aptuveni 118 000 eiro.

Martā sācies vīrusa uzliesmojums, kas prasījis vairāk nekā 4000 dzīvību, piemeklējis Libēriju, Gvineju, Sjerraleoni un Nigēriju. Ebolas gadījumi fiksēti arī ASV, Spānijā, Francijā, Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā.

Gandrīz visas šīs personas ar Ebolas vīrusu inficējušās Rietumāfrikā.

Ebolas vīruss izplatās tieša kontakta ceļā ar ķermeņa šķidrumiem, pret to pagaidām nav vakcīnas un efektīva ārstēšanas veida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!