Foto: AP/Scanpix
Divu dienu laikā, no 17. Līdz 18.augustam, reģistrēti 221 apstiprināti un iespējami saslimšanas gadījumi ar Ebola vīrusu, kā arī 106 nāves gadījumi tādās slimības skartās valstīs kā Gvineja, Libērija, Nigērija un Sieraleone, vēsta Pasaules Veselības organizācija.

Organizācija turpina intensīvu darbību ar vīrusa skartajām valstīm, kā arī uzņēmumiem un organizācijām, kas Āfrikā piegādā pārtiku un sniedz pakalpojumus. Taču vairāki no uzņēmumiem ir pārtraukuši uzņēmējdarbību vīrusa skartajās valstīs. Tādējādi valstis sāk pieredzēt pārtikas, degvielas un pamata preču piegādes aptrūkumu.

Pašlaik lielākā daļa Ebolas vīrusa gadījumi ir, cilvēkiem inficējoties transmisijas ceļā, proti, no cilvēka uz cilvēku. Iemesls slimības izplatībai ir nespēja vīrusa skartajās valstīs īstenot nepieciešamos kontroles un piesardzības pasākumus mājas apstākļos, kā arī slimnīcās, un arī apbedīšanas rituālu laikā.

Pasaules Veselības organizācija atgādina, ka vīruss neizplatās ar gaisa pilieniem. Lai ar Ebolu saslimtu, ir jānonāk kontaktā ar inficētās personas ķermeņa šķidrumiem, kā, piemēram, krēpām un asinīm, izkārnījumiem un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!