Foto: AFP/Scanpix
Smagie plūdi trešdien tupina radīt haosu Eiropas vidienē, bet ūdens līmenis ūdenstilpnēs tuvojas rekordaugstai atzīmei, vēsta raidsabiedrība "Euronews". Kopš nedēļas nogales bojā gājuši vairāk nekā 10 cilvēki.

Vācijas pilsētas Drēzdenes amatpersonas brīdina, ka Elbā līmenis tuvojas deviņiem metriem, kas ir par septiņiem metriem vairāk nekā normāli šajā gadalaikā. Liela daļa pilsētas jau ir appludināta, simtiem cilvēki evakuēti un slēgtas skolas.

Citos plūdu skartajos reģionos karavīri un iedzīvotāji ar smilšu maisiem stiprina dambjus, lai novērstu to pārraušanu.

Čehijas galvaspilsētā Prāgā zem ūdens ir vairāki rajoni, bet, šķiet, ka te ūdeņi sāk pamazām atkāpties, ziņo "Euronews".

Ungārijā izsludināts ārkārtas stāvoklis, jo ceturtdien paredzams straujš ūdens līmeņa pieaugums Donavā, kas apdraud Budapeštu. Ar plūdiem cīnās arī Austrijā, Slovākijā un Polijā.

Jau vēstīts, ka plūdi smagi skāruši Čehiju, kur ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un evakuēti tūkstošiem cilvēku. Prāgā slēgts tūristu iecienītais Kārļa tilts un pārvietoti zooloģiskā dārza dzīvnieki.

Vācijā pretplūdu aizsardzības stiprināšanā iesaistīta armija. Pasavā, Bavārijā, ūdens līmenis sasniedzis augstāko rādītāju kopš 16.gadsimta, tādējādi liela daļa pilsētas ir nepieejama, vēsta aģentūra LETA.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!