Foto: AP/Scanpix

Pēdējo dienu laikā Donbasā izveidotās Krievijas spēku un kaujinieku grupas ir gatavas sākt aktīvu darbību, savā "Facebook" profilā raksta Ukrainas organizācijas "Informatīvā pretošanās" vadītājs Dmitro Timčuks.

"Krievijas-teroristisko spēku taktisko triecienvienību grupu izveide operatīvas nozīmes rajonos ir pabeigta un tās ir gatavas uzsākt aktīvu darbību," norādījis Timčuks. "Tiek veidotas rezerves un otrie ešeloni. Tiek arī uzkrāti tehniskie materiāli. Pabeigtas galvenās izlūkošanas operācijas un noteikti artilērijas mērķi - Ukrainas karaspēka pozīcijas, kontrolpunkti un bāzes nometnes, tiek veikta papildus izlūkošana un precizēti dati apšaudei."

Pēc Timčuka sniegtās informācijas, Doņeckā, Šņižnē un Makijivkā kaujinieku vidū izplatās baumas par drīzu Krievijas-teroristisko spēku uzbrukumu. "Petrovskas rajonā Doņeckā kaujinieki pie frontes līnijas gatavo smagos ieročus. Dzīvā spēka un munīcijas pārvešanai tiek izmantotas arī automašīnas, kas atņemtas vietējiem iedzīvotājiem un uzņēmumiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!