Foto: AP/Scanpix

Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien no jauna uzbruka sociālajiem medijiem, tos pielīdzinot "nazim slepkavas rokās".

"Es nerunāju ar sociālo mediju starpniecību. Man nepatīk tvītot, šmītot, jo jūs zināt, ko tie izraisa sabiedrībā," Ankarā uzrunājot valdošās parijas "Taisnīgums un attīstība" (AKP) reģionālos līderus, sacīja premjers. "Es tos salīdzinu ar skalpeli ķirurga rokās un nazi slepkavas rokās".

Sociālie mediji sekmē narkotiku tirdzniecību jaunatnes vidū, brīdināja valdības vadītājs. Sociālie mediji "neglābj dzīvības, bet tās izdzēš", viņš sacīja.

Ironiskā kārtā vairākām svarīgām valdības figūrām, arī finanšu un un ārlietu ministriem, ir savi oficiālie tvitera konti, kuros viņi publicē svarīgus paziņojumus.

Tviterī ir arī Erdogana tvitera konts ar 4,5 miljoniem sekotāju - "@RT_Erdogan". Pamatā tomēr valda uzskats, ka tas nav premjera oficiālais konts.

Viens pasaules līderis, kuram Erdogana nostāja varētu simpatizēt, ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš internetu nodēvējis par "puspornogrāfiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!