Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) valstis vienojušās par tālākām sankcijām pret Krieviju, vairākām izlūkošanas dienestu amatpersonām un Kremļa agresijas atbalstītājiem liedzot iebraukšanu un iesaldējot to aktīvus, kā arī liedzot Krievijas pieeju Eiropas kapitāla tirgiem.

Kā vēsta "Bloomberg", sankciju "melnraksts" liecina, ka to amatpersonu saraksts, pret ko vērstas sankcijas, paplašināts, tajā iekļaujot Federālās Drošības dienesta vadītāju Aleksandru Bortņikovu, Ārvalstu Izlūkošanas dienesta vadītāju Mihailu Fradkovu. Tāpat sankcijas plānots vērst arī pret Kremļa atbalstīto Čečenu Līderi Ramzanu Kadirovu.

Jaunās sankcijas arī vērstas pret organizācijām un uzņēmumiem, kas saistīti ar aneksēto Krimas pussalu un prokrievisko separātistu atbalstīšanu Ukrainas austrumos.

Kopumā sankcijas varētu tikt vērstas pret 15 personām un 18 organizācijām.

ES valstis arī apsver liegt Krievijas valsts uzņēmumiem un bankām pārdot un pirkt akcijas un obligācijas Eiropā.

Jau vēstīs, ka vairākas dalībvalstis ierosinājušas arī ieroču embargo noteikšanu Krievijai.

Līdz šim ES vērsusies pret 72 Krievijas un Ukrainas personām, tām liedzot iebraukšanu un iesaldējot aktīvus.

Kā daudzkārt ziņots, Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā avarēja reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus. Uz prokrievisko spēku lomu notikušajā norāda arī ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!