Foto: AP/Scanpix
Francijas prezidents Fransuā Olands un Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien oficiāli uzrunāja Eiropas Parlamentu (EP). Simboliskā abu Eiropas Savienības (ES) lielvalstu kopīgā vizīte notiek 25 gadus pēc Vācijas atkalapvienošanās un 26 gadus pēc Berlīnes mūra krišanas.

Kopīgā līderu uzruna, kā portālam "Delfi" skaidro EP informācijas biroja pārstāve Signe Znota -Znotiņa, atbalso kādreizējā Francijas prezidenta Fransuā Miterāna un Vācijas kanclera Helmuta Kola kopīgo uzrunu Eiropas Parlamentam 1989. gada novembrī. Pēc uzrunas abu valstu līderus iztaujāja EP deputāti.

Lai gan oficiāli EP preses pārstāvji norādījuši, ka Merkele un Olands runās par Eiropas Savienības integrāciju, tika sagaidīts, ka līderi lielu uzmanību veltīs bēgļu krīzes jautājumiem.

Vēstīts, ka ES cenšas tikt galā ar migrantu un bēgļu pūļiem, no kuriem daudzi cer nokļūt Vācijā. Eiropa pašlaik piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām.

Galvenokārt ieceļotāji ir sīrieši, kas bēg no kara savā valstī, bet tāpat Eiropā ierodas eritrejieši, afgāņi un citu valstu iedzīvotāji, kas bēg no vardarbības un nabadzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!