Foto: Arhīva foto
Slepkava Jozefs Pols Franklins, kurš Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) notiesāts par vairāku cilvēku slepkavībām, dienu pirms paredzētā nāves soda atklāti par savu noziedzīgo dzīvi stāstījis intervijā CNN. Franklins par savas dzīves mērķi vairākkārt atzinis pasaules attīrīšanu no zemākas kārtas cilvēkiem, piemēram, no "melnajiem" un ebrejiem.

Franklinam pašam esot jau sajucis, cik daudz cilvēkus viņš noslepkavojis, bet, pēc viņa aprēķiniem, tie varētu būt 22, to skaitā divi brālēni - 13 un 14 gadus veci zēni. Abi mazgadīgie saņēmuši savu sodu, jo esot dzimuši sajaucoties divām dažādām rasēm, CNN norādījis slepkava.

Par nodarījumiem slepkava pavadījis cietumā jau 30 gadus, izciešot sešus mūža ieslodzījumus. Papildus mūža ieslodzījumiem Misūri augstākā tiesa Franklinam 1997.gadā piespriedusi nāves sodu, kam jātiek izpildītam 2013.gada 20.novembrī, injicējot organismā nāvējošu vielu.

"Es jutos kā karā. Balto cilvēku rases izdzīvošana bija šī kara likme," CNN dienu pirms nāves sacījis Franklins, salīdzinādams savu likteni ar to, kāds bijis ASV kareivjiem Vjetnamas kara laikā. Tāpat Franklins savu mūžu salīdzinājis ar Jēzus dzīvi, pildot  uzdevumu uz zemes.

Franklins savus upurus izsekojis un, lielākoties, nošāvis ar snaipera ieroci. Tāpat noziedznieks atzinis savu vainu vairāk nekā desmit dažādu banku aplaupīšanā.

Intervijā noziedznieks atminas savu bērnību, kura bijusi gaužām grūta. Māte esot mazo Franklinu ieslodzījusi istabā un nav laidusi spēlēties ar pārējiem pagalma bērniem. Šādi smagi apstākļi arī esot atstājuši iespaidu uz Franklina garīgo attīstību un mentālo līdzsvaru, atzinis uz nāvi notiesātais.

Nozīmīgs pavērsiens Franklina dzīvē esot bijiusi Ādolfa Hitlera autobiogrāfijas izlasīšana. Tā viņam devusi drosmi atbrīvoties no iekšējām dusmām un pievērsties "reālam darbam, atbrīvojot zemi no zemākas šķiras cilvēkiem".

26 gadu vecumā noziedznieks atteicies no sava īstā vārda  - Džeims Kleitons Vougs - un pieņēmis jaunu vārdu Jozefs Pols par godu nacistu propagandas ministram Jozefam Gebelsam.

Par savu dzīves vienu no lielākajiem "sasniegumiem" Franklins atzīst vīriešu žurnāla "Hustler" izdevēja Lerija Flinta sašaušanu un paralizēšanu. "Reiz redzēju žurnālā, kā tumšas ādas krāsas vīrietis un baltā sieviete nodarbojās ar seksu. Man no tā skata palika slikti," savu rīcību motivējis Franklins.

Franklinam nāves sods piespriests par vairāk nekā 15 cilvēku noslepkavošanu laika posmā no 1977 līdz 1980.gadam. Nāvesoda spriedumu viņš saņēma 1997.gadā.

Slepkava domā, ka pēc nāves nedegs ellē, jo uz zemes pildījis svētīgu Dieva darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!