Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Savienību dalībvalstu vēstnieki trešdien nav spējuši vienoties par jaunu sankciju paketes ieviešanu pret Krieviju, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Dažām valstīm ir iebildumi," atklājusi Itālijas ārlietu ministre Federika Mogerīni, kas ir izvirzīta ES komisāra augstākās ārlietu pārstāves amatam. "Vienotībai šādos jautājumos ir izšķiroša nozīme."

Atsaucoties uz vēstnieku teikto, aģentūra ziņo, ka Itālijai, Austrijai un Somijai ir tuvas attiecības ar Krieviju, tādēļ tās atturas ievest jaunas sankcijas. 

Tiek atzīmēts, ka sankciju detaļas var tikt publicētas jau piektdien, kad tās arī stāsies spēkā. Pēc aģentūras rīcībā esošās informācijas, par sankciju pieņemšanu uzstāja Vācija, taču virkne valstu izteikušās pret to pieņemšanu, kamēr turpinās pamiera ievērošana Ukrainā.

Jau vēstīts, ka pirmdien Eiropas Savienība vienojusies par paplašinātu sankciju ieviešanu pret Krieviju, taču atlikusi to publicēšanu un stāšanos spēkā uz tuvākajām dienām, lai novērtētu pamiera situāciju Ukrainā.

Savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien aicinājusi nekavējoties piemērot Krievijai jaunās sankcijas. Vienlaikus kanclere norādīja, ka jaunās sankcijas vienmēr var tikt atceltas, ja pamiers Austrumukrainā būs noturīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!