Foto: AFP/Scanpix

Sieviešu kustības "Femen" aktīvistes Parīzes centrā sarīkojušas akciju pret „Islāma valsti”, atsaucoties uz laikrakstu "Le Figaro" vēsta "lenta.ru".

Astoņas līdz jostas vietai atkailinātas sievietes izgāja Elisejas laukos ar rozā krāsas baneriem un plastikāta automātiem rokās.

"Francijas un ASV pilsoņiem, kuriem draud "Islāma valsts" teroristi, jāparāda savs naids pret viņu idejām. Nebaidieties izrādīt nepolitkorektumu vai neiecietību. Publiski nosodot viņus, mēs spēsim viņus iznīcināt. "Neticīgie", celieties un cīnieties pret "Islāma valsti"," paziņoja viena no aktīvistēm.

Starp akcijas dalībniecēm atradās arī kustības līdere Inna Ševčenko. Akcija, kas notiku pie Triumfa arkas un netālu no Kataras vēstniecības Parīzē, ilga dažas minūtes un piesaistīja japāņu tūristu uzmanību, atzīmē "Le Figaro".
18. septembrī Francijas prezidents Fransuā Olands paziņoja par valsts piedalīšanos kaujas operācijās pret "Islāma valsti". Kaujinieku organizācija Francijai atbildēja ar draudiem, bet vēlāk grupējums Alžīras austrumos nolaupīja Francijas pilsoni.

Jau vēstīts, ka ASV un to sabiedrotie šonedēļ veikuši uzlidojumus "Islāma valstij" Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!