Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas ziņu aģentūras "RIA Novosti" žurnālists Valērijs Meļņikovs viesojies pie dažiem pēdējiem Ukrainas Luhanskas apgabala Žolobokas ciema iedzīvotājiem un iemūžinājis viņu ikdienu.

Meļņikovs ciemojies pie 1929. gadā dzimušā Vasīlija Kuzovļeva un gadu jaunākās Raisas Šipuļas. Abi vismaz 85 gadu vecumu sasniegušie pensionāri turpina uzturēties ciemā par spīti tam, ka palikuši gandrīz pēdējie tā iedzīvotāji un jau vairāk nekā gadu ciems atrodas uz frontes līnijas.

Kā liecina portālā "Live UA Map" atrodamā informācija, tad Žolobka vairākkārt bijusi te Ukraiņu, te Luhanskas republikas separātistu un Krievijas armijas karavīru kontrolētās frontes pusē. Relatīvs miers ciemā pastāv vien kopš augusta vidus.

Lielākā daļa tajā esošo māju ir sagrautas un par kara klātbūtni fotogrāfijās liecina arī abu pensionāru sašautais žigulis, ložu pēdas viņu dzīvokļu sienās un mēbelēs, kā arī visapkārt redzamā postaža.

Ukrainas spēku un Krievijas atbalstīto separātistu kaujās kopš 2014. gada pavasara ir gājuši bojā vairāk nekā 8000 cilvēku.

Pēdējā mēneša laikā vardarbība ir sasniegusi savu zemāko līmeni kopš februārī noslēgtā pamiera. Pagājušajā nedēļā kaujinieku līderi parakstīja vienošanos turpināt ieroču atvilkšanu no frontes līnijas, iekļaujot tajā arī tankus un mazākas ieroču sistēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!