Foto: RIA Novosti/Scanpix

Trešdien Krievijas Gaisa spēki Sīrijā uzsāka uzlidojumus trīs reģionos, kurus daļēji pārņēmuši opozīcijas spēki. Lai gan pagaidām nav ziņu, ka Krievija varētu iesaistīties arī cīņās uz zemes, kaujas lidmašīnas nav vienīgie ieroči, ko lielvalsts nogādājusi Sīrijā.

Jau ziņots, ka kaujas operācijām uz zemes gatavojas simtiem bruņotu irāņu, kuri nosūtīti karot Bašāra al Asada pusē. Viņi pievienosies Sīrijas armijai, Irānas finansētajam Libānas "Hezbolah" grupējumam un dažādu tautību šiītu grupām, kuras ieradušās karot pastāvošā režīma atbalstam. Ļoti iespējams, ka Krievija ieročus Sīrijā nogādājusi, lai tādējādi atbalstītu drīzumā gaidāmo sauszemes operāciju ne tikai ar gaisa uzbrukumiem, bet arī bruņojumu.

Pēdējā mēneša laikā Sīrijā nogādātais Krievijas ekipējums*:

"Times of Israel" jau septembra vidū ziņoja, ka Sīrijas lielākajā ostas pilsētā Latākijā ieradušies pirmie Krievijas tanki.

Foto: AFP/Scanpix

Vēlāk arī citi mediji vēstīja, ka ar transporta lidmašīnām Sīrijā no Krievijas pār Kaspijas jūru, Irānu un Irākas ziemeļiem tiek piegādāta kara tehnika Bašāra Al Asada spēkiem. Savukārt smagā bruņutehnika piegādāta ar kuģiem.

Tāpat tiek ziņots, ka Latākijas bāzē uzturas aptuveni 200 Krievijas jūras kājnieki.

Foto: Krievijas armijas bāze Latākijā:


*Pēc mediju "Radio Brīvā Eiropa", "Vice" un "Business Insider" sniegtās informācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!