Foto: AFP/Scanpix
Šrilankas policija paziņojusi, ka ir konfiscējusi vairāk nekā 50 valstij piederošas automašīnas, kuras nav atdevis bijušais valsts prezidents Mahinda Rajapaksa, vēsta raidsabiedrība BBC.

53 automašīnas, starp kurām arī ložu necaurlaidīgi limuzīni, esot daļa no pavisam 128 valsts īpašumā esošām mašīnām, kuras Rajapaksa nav atgriezis īpašniekam.

Rajapaksa desmit gadus ilgušajai valdīšanai pienāca gals pēc 8. janvārī notikušajām prezidenta vēlēšanām. Ceturtdien jaunā valdība paziņoja, ka izmeklēs miljardiem dolāru pazušanu, kurā tiek turēts aizdomās bijušais līderis un viņa ģimenes locekļi. Vairākiem prezidenta klana locekļiem draud dažādas apsūdzības, sākot no korupcijas līdz slepkavībām.

Automašīnas atrastas kādā vietā Šrilankas galvaspilsētā Kolombo. Policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā par valsts naudu pirktās automašīnas te nokļuvušas.

Starp transportlīdzekļiem ir arī bruņotais BMW, kas 2006. gadā iznīcināts mīnas sprādzienā Kolombo. Automašīnā incidenta laikā atradās tā laika aizsardzības ministrs Gotabhaja Rajapaksa – prezidenta jaunākais brālis, kurš sprādzienā palika neskarts.

Jaunā prezidenta Maithripala Sirisena valdība šonedēļ paziņoja, ka izmeklēs visus finansiālos darījumus, ko valdīšanas laikā noslēdzis Rajapaksa un viņa brāļi.

Sirisenas negaidītie panākumi vēlēšanās gūti lielā mērā pateicoties viņa solījumiem izskaust sabiedrisko līdzekļu izšķērdēšanu, norāda BBC. Televīzijā tik pārraidīti kadri ar grezni iekārtoto prezidenta rezidenci. 

Rajapaksa noliedz izskanējušās apsūdzības, ka viņš izsaucis armijas vadību, lai apspriestu iespēju ieviest ārkārtas stāvokli un apturētu vēlēšanu balsu skaitīšanu, kad kļuvis skaidrs, ka viņš zaudēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!