Foto: Publicitātes attēli

Kāds zviedrs izsolē par 100 000 dolāru (77 567 eiro) pārdevis nelielu pašbūvētu zemūdeni, atsaucoties uz Zviedrijas medijiem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Ūmeo pilsētas iedzīvotājs Smits Eriks Vesterbergs astoņas tonnas smago un sešus metrus garo zemūdeni "Isabelle" būvējis no 2005. līdz 2007. gadam, ieguldot projektā aptuveni 3500 darba stundu.  

Zemūdenes konstruēšanā Vesterbergs izmantojis "veselo saprātu", jo internetā nav izdevies atrast piemērotus zemūdens peldlīdzekļu rasējumus, "Isabelle" autors atklājis izsoļu kompānijai PS, ar kuras starpniecību zemūdens transports pārdots.

Vesterbergs zemūdeni pārdevis, jo pašam vairs neesot laika ar to vizināties. Zemūdene piemērota izmantošanai aptuveni 10 metru dziļumā, viņš stāsta. Lai gan tādā dziļumā ir grūti orientēties, zemūdene ir labi būvēta un var izturēt ietriekšanos dažādos objektos, norāda Vesterbergs.

Par zemūdenes pirkšanu ieinteresējušās personas no Nīderlandes, Vācijas un Krievijas, bet to iegādājies kāds vārdā nenosaukts uzņēmējs no Zviedrijas. Kādam nolūkam tiks izmantota zemūdene, kas spēj pārvietoties ar septiņu kilometru stundā lielu ātrumu, nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!