Foto: Shutterstock

Francijas policija pirmdien arestējusi deviņus cilvēkus saistībā ar pērn Parīzē notikušo Saūda Arābijas prinča konvoja pārdrošo aplaupīšanu. Noziedznieku guvums toreiz bija 250 000 eiro un sensitīvi diplomātiskie dokumenti.

Aizdomās turamie arestēti Parīzes reģionā un šobrīd atrodas apcietinājumā, pavēstīja informācijas avots policijā.

Pārgalvīgais uzbrukums pērn augustā Parīzes ziemeļu daļā tika īstenots brīdī, kad prinča autokolonna atradās ceļā no kādas elegantas viesnīcas Elizejas laukos uz Leburžē lidostu. Uzbrukumā neviens cilvēks netika ievainots.

"Piecu līdz astoņu" uzbrucēju banda, kas braukusi divos automobiļos BMW, nolaupīja vienu no autokolonnas desmit automašīnām. Uzbrucēji aizbrauca kopā ar šajā automašīnā braukušajiem cilvēkiem, bet vēlāk tos atbrīvoja.

Arābu mersedess un viens no uzbrucēju BMW vēlāk tika atrasti pamesti un sadedzināti Senmesmes ciematā, uz ziemeļaustrumiem no Parīzes, aptuveni 40 kilometru attālumā no uzbrukuma vietas.

Līdzās sadedzinātajām automašīnām policija atrada divas 500 eiro banknotes, dokumentus arābu valodā un medikamentus.

Laupītāji paņēma arī sensitīvus diplomātiskos dokumentus.

Pēc uzbrukuma policija to raksturoja kā "neparastu" un uzsvēra, ka uzbrucēji "acīmredzot bijuši labi informēti".

Informācijas avoti lidostā vēlāk sacīja, ka princis bijis Abdulazizs bin Fahds - 2005.gadā mirušā karaļa Fahda jaunākais dēls multimiljonārs.

Pleiboja reputāciju iemantojušais princis uzbrukuma brīdī pats jau bijis Leburžē lidostā. Neraugoties uz uzbrukumu, viņš aizlidojis nezināmā virzienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!