Foto: DELFI
Pirmdien Francijā saistībā ar apsūdzībām par brutāla eksorcisma rituāla veikšanu tiesas priekšā stājās četri bijušie adventistu baznīcas locekļi. Apsūdzētie nedēļu turējuši sasietu pie matrača krustā sišanas pozā kādu 19 gadus vecu sievieti.

Apsūdzētie - trīs vīrieši un viena sieviete - bijuši pārliecināti, ka kamerūniešu jaunietes Antuanetes ķermeni apsēdis velns.

Tiesājamie, no kuriem viens ir cietušās bijušais puisis, apsūdzēti par cilvēka nolaupīšanu, spīdzināšanu un necilvēcīgu izturēšanos.

Kad likumsargi uzgāja Antuaneti kādā Parīzes Griņī priekšpilsētas mājā, viņa bija novārgusi, dehidrēta un šoka stāvoklī, uz viņas ķermeņa bija redzamas sitienu pēdas.

Sieviete vēlāk liecināja, ka nolaupītāji viņu uzturējuši pie dzīvības, dzirdinot un barojot viņu ar ūdeni un eļļu nelielā daudzumā.

Antuanetes bijušais puisis Ēriks Derons bijis nozieguma iniciators, norāda prokuratūra. Deronam bijusi pārliecība, ka viņš ir pravietis ar dievišķu misiju.

Atbilstoši apsūdzēto teiktajam sieviete lēkusi klāt Deronam un kaut ko nesakarīgi murmulējusi. Derons to uztvēris kā liecību, ka sievieti ir apsēdis velns.

Četri apsūdzētie - Karību salu imigrantu kopienas pārstāvji - noliedz, ka būtu pret Antuaneti izturējušies vardarbīgi, un apgalvo, ka viņa pati piekritusi eksorcisma rituālam.

Apsūdzēto advokāts Žaks Burdē skaidro, ka viņu klienti rīkojušies labticīgi.

"Viņi uzskatīja, ka viņa ir apsēsta, tāpēc viņi neizsauca ārstu. Ārstu sauc, kad kāds ir slims, kad kāds ir apsēsts, rīko eksorcisma rituālu," skaidroja advokāts.

Apsūdzētie un cietusī satikušies trīs gadus pirms 2011.gadā notikušā uzbrukuma adventistu draudzē.

Apsūdzētie izslēgti no baznīcas gadu pirms uzbrukuma, pavēstīja Francijas adventistu vadība, vienlaikus uzsverot, ka šāda veida eksorcisms nevar tikt pamatots baznīcas mācībās.

Domājams, ka prāva noslēgsies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!