Foto: AFP/Scanpix
Francijas prezidents Nikolā Sarkozī nosaucis Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu par "meli" privātā sarunā ar ASV prezidentu Baraku Obamu, otrdien informē raidsabiedrība BBC.

Frāze izskanējusi G20 samitā Kannās un to dzirdējuši tuvumā eošie žurnālisti. "Es nsepēju viņu paciest, viņš ir melis," sacījis Sarkozī. "Jums varbūt viņš jau ir apnicis, bet man ar viņu jākontaktējas katru dienu," atbildējis Obama.

Kā informē BBC korespondents, abu līderu saruna notika pirms nedēļas, taču franču mediji nav par to ziņojuši uzreiz, lai "nesamulsinātu Sarkozī".

Sarkozī neapmierinātību esot izraisījusi Izraēlas kritika par Franciijas atbalstu Palestīnas uzņmešanai UNESCO.

Šī nav pirmā reize, ka Sarkozī nenovaldās publikā. Nesen viņš ieteica " aizvērties" britu premjeram Deividam Kameronam.

"Jūs esat palaidis garām brīnišķīgu iespēju aizvērties. Mums ir līdz kaklam jūsu kritika un ieteikumi, ko mums darīt. Jūs sakāt, ka neieredzat eiro, un tagad jūs gribat iejaukties mūsu sanāksmēs," laikrksts citē franču prezidentu.

Sarkozī paziņojums izskanējis Eiropas Savieības (ES) galotņu tikšanās laikā svētdien Briselē.

Kamerons uzstāja, ka 17 eirozonas valstu sanākmes lēmumi var nopietni iesapaidot citas ES valstis, kurās nav ieviests eiro. Lielbritānijas premjerministrs norādījis, ka arī neeirozonas valstu intereses ir jāaizstāv. Viņš uzskata, ka eirozonas parādu krīzes problēmu risinājumi ir jāsaskaņo visas ES līmenī, nevis tikai starp eirozonas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!