Francijas prezidents Fransuā Olands pirmdien solījis ieviest stingrākus sodus par rasistiskiem, antisemītiskiem un homofobiskiem izteikumiem.

Prezidents ar šādu solījumu nāca klajā ikgadējās Francijas ebreju kopienas rīkotajās vakariņās.

Olands aicināja noteikt ātrākas un efektīvākas sankcijas par naida kurināšanu, attiecinot uz to krimināllikumu, nevis medijus regulējošos likumus.

Prezidents uzsvēra, ka izmeklējot un iztiesājot noziegumus, antisemītisms būtu jāuzskata par vainu pastiprinošu apstākli.

Saskaņā ar likumprojektu, kas tiks publiskots nākamajā mēnesī, bargāki sodi tiks piemēroti arī potenciālajiem džihādistiem, atklāja Olands.

Francijas iekšlietu ministrs pirmdien paziņoja, ka sešiem pilsoņiem konfiscētas pases, lai novērstu viņu došanos uz konfliktu plosīto Sīriju.

Pasu konfiskācija tika ieviesta novembrī kā daļa no pretterorisma pasākumu kopuma, kuru mērķis ir novērst Francijas pilsoņu pievienošanos džihādistu grupējumiem Tuvajos Austrumos.

Francijas premjerministrs Manuels Valss, komentējot šo gadījumu, norādīja, ka sekos vēl citi.

Valss pagājušajā mēnesī paziņoja, ka aptuveni 1400 Francijas iedzīvotāju ir pievienojušies džihādistiem Sīrijā un Irākā vai arī plāno to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!