Foto: Publicitātes foto
Francijas valdība trīs miljonus eiro iedalīs savvaļas kāmīšu glābšanai, un Eiropas Savienība šo projektu solījusi atbalstīt, finansējot 50 procentus no nepieciešamās summas.

Kā ziņo izdevums "France Info", runa ir par unikālu šo dzīvnieku sugu - tā sauktajiem lielajiem Elzasas kāmīšiem, kuru garums ir aptuveni 30 centimetri, bet svars variē no 220 līdz 500 gramiem.

Kopš 2003. gada šie kāmīši oficiāli iekļauti aizsargājamo dzīvnieku sarakstā, taču to skaits strauji turpina kristies (2001. gadā tika reģistrēti 1167 Elzasas kāmīši, bet 2007. gadā - vairs tikai 161.)

Francijas Elzasa ir vienīgais reģions Eiropā, kur saglabājusies šīs sugas populācija, jo šiem grauzējiem nepatīk pilsētu paplašināšanās un aktīvu lauksaimniecības darbu teritorijas, un līdz ar to sašaurinās viņu apdzīvotais areāls.

Iepriekš Eiropas Komisija Franciju bija iesūdzējusi tiesā, uzskatot, ka valsts nepieliek nepieciešamās pūles, lai šos grauzējus glābtu no pilnīgas bojāejas.

Saskaņā ar jauno projektu tiks veikta virkne konkrētu darbību, lai palielinātu Elzasas kāmīšu populāciju, un tiek plānots, ka to skaits 2020. gadā varētu sasniegt pusotru tūkstoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!