Foto: facebook.com/andreas.lubitz.3
Pilotam Andreasam Lubicam, kurš, iespējams, vainojams šonedēļ notikušajā "Germanwings" lidaparāta katastrofā, bijušas redzes problēmas, kas varētu būt ietekmējušas viņa spējas turpināt strādāt par pilotu, atsaucoties uz avotiem izmeklēšanā vēsta laikraksts "The New York Times".

Iepriekš varas iestādes norādījušas, ka Lubicam bijusi psiholoģiska rakstura saslimšana, ko viņš slēpis no saviem darba devējiem. Policija viņa dzīvoklī atradusi antidepresantus.

Pagaidām nav skaidrs cik nopietnas bijušas viņa redzes problēmas, un kā tas saistīts ar viņa psiholoģisko stāvokli, taču kāda ar izmeklēšanu saistīta persona norādījusi, ka likumsargi nav izvirzījuši versiju, ka redzes problēmās varētu būt psihosomatiskas.

Jau vēstīts, ka 24. martā Francijas dienvidaustrumos avarēja lidsabiedrības "Germanwings" pasažieru lidmašīna "Airbus 320". Traģēdijā bojā gāja 150 cilvēki.

Izmeklētāji kā vienu no versijām izskata iespēju, ka Lubics apzināti izraisījis nāvējošo aviokatastrofu. Viņa bijusī draudzene izdevumam "Bild" pastāstījusi, ka pilots vēlējies izdarīt ko tādu, " kas mainīs sistēmu" un "liks ikvienam atcerēties" viņu.

Traģēdijas vietā atrastās lidaparāta "melnās kastes" dati ļāvuši izmeklētājiem secināt, ka avārijas brīdi pilota kabīne atradies vien Lubics. Gaisa kuģa kapteinis centies iekļūt aizslēgtajā kabīnē, taču otrais pilots nav viņu ielaidis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!