Foto: Reuters/Scanpix
Kādas Ķīnas iedzīvotājas radinieki aizkavējuši viņas mēģinājumu nolēkt no augstceltnes, nezinot, ka sieviete neilgi pirms tam nosmacējusi savu brāļadēlu un nometusi viņu no šī paša jumta, vēsta ārvalstu mediji.

Kā redzams medijos nokļuvušajos attēlos, glābēji no visa spēka turēja sievietes kājas, kad viņa gribēja mesties lejā no deviņstāvu ēkas jumta. Tobrīd gan viņi vēl nezināja, ka Šena Fi pirms dažām stundām bija nosmacējusi četrus gadus veco zēnu un nometusi viņa līķi no tā paša jumta Dienvidķīnas pilsētā Džaņdzjaņā.

Kā vēsta laikraksts "The Daily Mail", Šena bija iesaistījusies asā strīdā ar savu brāļasievu, mazā zēna māti, un afekta stāvoklī nogalinājusi bērnu.

Radinieki atklāja sievietes rīcības iemeslus tikai pēc tam, kad viņa bija aizvilkta projām no jumta malas. "Viņa atzīst, ka nometusi zēna ķermeni no tā paša jumta," vietējiem medijiem pastāstīja policijas pārstāvis, neslēpjot, ka sievieti tagad gaida nāvessods nošaujot.

Ķīnā ir viens no augstākajiem pašnāvību līmeņiem pasaulē - saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas datiem tā atrodas devītajā vietā pašnāvību skaita ziņā.

2010. gadā Ķīnā tika izdarītas 22,23 pašnāvības uz 100 000 iedzīvotājiem, kas ir mazāk nekā, piemēram, Latvijā, Kazahstānā un Dienvidkorejā, bet kopējais skaits ir lielāks milzīgā iedzīvotāju skaita dēļ.

Pagājušajā gadā Pekinas Veselības birojs apstiprināja, ka gadā Ķīnā notiek aptuveni divi miljoni pašnāvības mēģinājumu, turklāt pašnāvības ir biežākais nāves cēlonis vecuma grupā no 15 līdz 34 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!