Foto: DELFI

Grieķijas Ārlietu ministrija trešdien izsaukusi pie sevis Igaunijas vēstnieku Atēnās, lai iesniegtu viņam protestu par Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa izteikumiem, vēsta portāls "Delfi.ee".

Igaunijas sūtnim Grieķijā Margusam Ravam iesniegta protesta nota par "nesaprotamiem un Grieķiju apvainojošiem paziņojumiem", ko Igaunijas prezidents izteicis intervijā laikrakstam "The Times", teikts Grieķijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Ilvess intervijā norādījis, ka Grieķija, Itālija, Ungārija un Kipra ir Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "noderīgi idioti", vainojot šīs valstis Eiropas Savienības (ES) vienotības graušanā.

Tikmēr pats Ilvess jau paziņojis, ka skandālā vainīgs ir "The Times" žurnālists, raksta "Delfi.ee". "Žurnālists jau ir atzinis, ka ir sajaucis divas lietas un pats ielika šos vārdus man mutē," Igaunijas prezidents ierakstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".


To, ka prezidents intervijā nav lietojis apvainojošus izteicienus, paziņojusi arī Igaunijas Prezidenta kanceleja. Ilvess intervijas laikā paudis bažas par radikāliem politiskajiem spēkiem ES, kuriem svarīgas savas ekonomiskās intereses, nevis kopīgās vērtības.

"Žurnālists atzina, ka viņa mērķis bija atspoguļot daudz plašākas debates Eiropas Savienībā, nevis tiešus prezidenta vārdus," teikts kancelejas paziņojumā.

Paziņojums ar šādu skaidrojumu izsūtīts intervijā nosaukto valstu vēstniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!