Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas pilsētā Horļivkā nakts aizvadīta šāvienu un sprādzienu trokšņos, bet promaskaviskie kaujinieki uzspridzinājuši kārtējo pilsētas tiltu, vēsta "Korrespondent.net".

Vietējais medijs "Gorlovka.ua" un cilvēki sociālajos tīklos ziņo, ka naktī dažādos pilsētas rajonos bijis dzirdams apšaudes troksnis. Internetā publicēti video liecina, ka sprādzieni pilsētā dzirdams arī ceturtdien no rīta.

Tāpat naktī kaujinieki uzspridzinājuši pagājušajā gadā saremontētu tiltu, kas savieno divus pilsētas rajonus, informē iedzīvotāji. Tas darīts, lai kavētu Ukrainas armiju, kas jau virzās uz Horļivku, skaidro "Gorlovka.ua".

Trešdien tika uzspridzināts autosatiksmes tilts trikotāžas fabrikas rajonā, kur tika gaidīts Nacionālas gvardes un specvienības uzbrukums no Ukrainas spēku atbrīvotās Dzeržinskas puses.

Vēl pirms tam promaskaviskie kaujinieki uzspridzinājuši vēl vienu Horļivkas tiltu, kā arī tiltu uz ceļa starp Horļivku un Dzeržinsku.

Pēdējās nedēļas laikā Ukrainas spēki atguvuši kontroli pār vairākām separātistu pārņemtām apdzīvotām vietām. Kaujinieki pārgrupējas un atkāpjas uz lielajām pilsētām, informē militāristi.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!