Foto: AFP/Scanpix

Horvātija ir gatava uzņemt bēgļus saskaņā ar kopīgo Eiropas Savienības (ES) vienošanos par kvotām, jo izprot migrācijas un bēgļu politikas jautājuma nozīmīgumu, atsaucoties uz Horvātijas Ministru prezidenta Zorana Milanoviča teikto, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tikšanās laikā ar Latvijas vēstnieku Horvātijā Imantu Lieģi, Milanovičs arī uzsvēris, ka Horvātijas ārpolitikas prioritāte šobrīd ir kaimiņu politika un kaimiņvalstu, īpaši Serbijas un Bosnijas un Hercegovinas, integrācija.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā ES norit smagas diskusijas par bēgļu kvotām visām savienības dalībvalstīm, tādējādi noņemot smago nastu no to Vidusjūras valstu pleciem, kas šobrīd uzņem lielāko daļu bēgļu no Āfrikas, kā piemēram Itālija.

Pret šo kvotu ieviešanu iebilst daļa ES dalībvalstu, tostarp arī Francija, kuras prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka šādu kvotu ieviešana ir pilnībā izslēgta. Tiesa viņš gan atzinis, ka nepieciešams mainīt un uzlabot sistēmu, kā bēgļi tiek sadalīti starp ES dalībvalstīm.

Ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu un aizsardzības ministri atbalstījuši iniciatīvu uzsākt militāru operāciju, kuras uzdevums būs apkarot cilvēku kontrabandistu izvērsto darbību Vidusjūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!