Foto: Reuters/Scanpix

Panika pāršalkusi Francijas dienvidu pilsētas, kurās par klauniem pārģērbušies cilvēki biedē vietējos iedzīvotājus, vēsta Francijas mediji.

Reaģējot uz sūdzībām par "bruņotiem klauniem", Francijas dienvidu pilsētā Agdā policija sestdien aizturēja 14 jauniešus, kas bija tērpušies klaunu kostīmos un bruņojušies ar ieročiem, nažiem un beisbola nūjām.

Arī Vidusjūras pilsētā Montpeljē arestēts vīrietis, kas ģērbies kā klauns un ar dzelzs nūju sitis garāmgājēju. Sūdzības par "biedējošiem klauniem" saņemtas vēl trīs citās Francijas dienvidu pilsētās.

Šāda pārģērbšanās par klauniem un apkārtējo cilvēku biedēšana aizsākās oktobrī Francijas ziemeļos. Līdzīgi atgadījumi novēroti arī ASV un Lielbritānijā.

Pagājušajā nedēļā Ziemeļfrancijas pilsētā Betīnā notiesāts kāds vīrietis, kas klauna tērpā draudējis garāmgājējiem. Vīrietim piespriests sešu mēnešu nosacīts cietumsods.

Lielākoties šādi klauni novēroti pie skolām, kā arī uz autoceļiem, krūmos vai pilsētas laukumos. To mērķi ir ne tikai bērni un pusaudži, bet arī pieaugušie.

Pastāv vairākas versijas, kas varētu būt cilvēkus iedvesmojis šādi rīkoties. Iespējams, ka huligāniskie klauni iedvesmojušies no "YouTube" publicētu video, kurā ļauna paskata klauns biedē garāmgājējus. Video skatījumu skaits sasniedzis jau 31 miljonu. Kā otrs iedvesmas avots tiek minēta seriāla "American Horror Story" ("Amerikāņu šausmu stāsts") sērija, kurā cilvēkus slepkavo klauns Tvistijs.

Francijas policija paziņoja, ka kopš oktobra vidus sabiedrībā pieaugušas bažas par draudiem, ko rada agresīvi klauni.

Kaut arī policijā saņemti daudzi ziņojumi, novēroti tikai daži gadījumi, kad cilvēki klauna tērpā izklaidējās, biedējot garāmgājējus, teikts policijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!