Foto: DELFI

Igaunijas robežsargi svētdien Tallinas lidostā lieguši valstī ieceļot bijušajam Krievijas nacionalitāšu jautājumu ministram un akadēmiķim Valērijam Tiškovam, jo Iekšlietu ministrija viņu iekļāvusi "melnajā sarakstā", savā tīmekļa vietnē vēsta laikraksts "Postimees".

72 gadus vecais Tiškovs gatavojās uzstāties ar runu pasākumā, kuru Tallinas viesnīcas "Radisson Blu Olympia" konferenču zālē rīko mediju klubs "Impressum".

Ziemeļu prefektūras pārstāvis Andress Sangs paskaidroja, ka Igaunijas varasiestādes Tiškovu nevēlamo personu sarakstā iekļāvušas pagājušajā gadā un ka ieceļošanas liegums būs spēkā piecus gadus.

Saskaņā ar pieņemto praksi valsts parasti nesniedz paskaidrojumus par iemesliem, kāpēc kāda persona iekļauta "melnajā sarakstā".

Savukārt Iekšlietu ministrijas pārstāvis Mikels Loide "Postimees" norādīja, ka viss, kas attiecas uz ieceļošanas ierobežojumiem konkrētām personām, tiek uzskatīts par iestāžu iekšējās lietošanas informāciju un var tikt atklāts vienīgi pašai personai vai arī viņas oficiālajam pārstāvim.

Igaunijas policija uzskata, ka mediju klubs "Impressum" ir saistīts ar Krievijas Ārējās izlūkošanas dienestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!