Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien Tallinas lidostā aizdomās par valsts nodevību aizturēts Igaunijas Drošības policijas (DP) darbinieks un viņa sieva, atsaucoties uz Igaunijas prokuratūras un Drošības policijas paziņojumu, vēsta portāls “Delfi.ee”.

Valsts galvenais prokurors Normans Aas preses konferencē paziņoja, ka ir aizturēts DP darbinieks Aleksejs Dresens ar sievu, kurus tur aizdomās par slepenas informācijas vākšanu, kura Dresenam kā drošības iestādes darbiniekam bija piejama.

Laulātais pāris aizturēts, kad gatavojās lidot uz Maskavu. Pie aizturētajiem atrada lietiskos pierādījumus – datu nesējus, kas apstiprina laulāto nodomu izvest slepeno informāciju no valsts.

Dresena sadarbība ar ārvalstīm ilgusi vairākus gadus, to atklāja ilgā operācijā, bet vakar sāktas procesuālās darbības pret aizdomās turamajiem, informēja DP ģenerāldirektors Raivo Aegs. Aegs informēja, ka informācija tikusi nodota Krievijai.

Dresens ir pieredzējis DP darbinieks un strādā drošības iestādē kopš 1993. gada. Agrāk Dresens strādājā padomju milicijā. Informācija, ko Dresens nodeva, ir saistīta ar viņa dienesta pienākumu pildīšanu.

DP ir pierādījumi, ka Dresens par informācijas nodošanu ir saņēmis materiālu labumu, informē Aegs.

Izmeklētāji uzskata, ka Dresena sieva bijusi kurjers informācijas transportēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!