Foto: AFP/Scanpix

Igaunija nesekos Zviedrijas piemēram un neatzīs Palestīnas suverenitāti, jo tas neatrisinās situāciju Tuvajos Austrumos, paziņojis Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

"Diemžēl mēs redzam, ka šajā jautājumā Eiropas Savienībā nav konsensusa. Tāda ir realitāte, taču ir konsensuss, un Igaunija pieturas pie pozīcijas, ka mums jādara viss, lai uzturētu sarunu procesu starp Izraēlu un Palestīnu," Paetu citē "RIA Novosti".

Viņam piekrīt parlamenta komisijas priekšsēdētājs ārlietās Marko Mihkelsons, kurš atzīmējis, ka Zviedrijai ir tiesības pieņemt tamlīdzīgus lēmumus, taču attiecībā uz Izraēlas-Palestīnas konfliktu Eiropas Savienības valstīm vajadzētu pieturēties pie vienas pozīcijas.

"Tāpat kā visa starptautiskā sabiedrība, arī mēs esam par Palestīnas valsts izveidošanu, tas nav nekas jauns. Taču suverenitātes atzīšana nesniegs tādus rezultātus, kādus mēs gribētu redzēt," atzina Mihkelsons.

Jau vēstīts, ka pagājušā nedēļā Zviedrijas premjerministrs Stefans Levens paziņoja, ka Zviedrija kļūs par pirmo Eiropas valsti, kas atzīs Palestīnu kā suverēnu valsti.

Pirms diviem gadiem ANO Ģenerālā asambleja ar balsu vairākumu Palestīnai piešķīra valsts novērotājas statusu un apstiprināja tās pašnoteikšanos tās teritorijas robežās, kuru Izraēla 1967. gadā iekaroja. Izraēlas varasiestādes atsakās atzīt ANO rezolūciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!